lördag 29 september 2012

Prima ballerina

image

Ena stunden dansandes i vardagsrummet andra sjungandes till sin gitarr uppe i sittrum.

Meja har blivit en stor tjej och om en vecka fyller våran ballerina 7 år.

fredag 28 september 2012

Upp till bevis…

image

Sambon kom hem med den här nyheten. Per Mobergs vinkollektion som har rosats så mycket i medierna. Just nu är jag inne på min andra sjukdag så vinet får vänta tills imorgon. Då hoppas jag att jag har återfått både lukt och smak.

Känner mig alldeles matt och genomsvett efter att ha svängt ihop en snabb omelett till Noah och mig. De andra äter något gott i simhallen istället efter Mejas simskola. Mående och matlagning hänger helt klart ihop. För ikväll fastnade omeletten med skinka och västerbottenost i pannan och blev mer en äggröra. Ingen fröjd för ögat men Noah åt upp allt ändå.

söndag 23 september 2012

Pyssel och fix

DSC_4520

Att återanvända och skapa något nytt det är roligt. Igår blev jag sugen på att pyssla. En stor tavelram där glaset har gått i två delar har blivit stående samt en stuvbit jag köpte för länge sedan, blev ett konstverk till sovrummet. Enkelt sätt att ordna lite färg på en kal vägg.

lördag 22 september 2012

Min hatt den har tre kanter…

imageimageimage

Charmknutten Noah som älskar hattar.

Vid dukat bord…

imageimageimage

Meja tassade ner i morse och sa att vi inte skulle komma förrän hon ropade.Det skramlade och skrap från stolar hördes nerifrån. Meja hade ordnat frukost åt oss och var så stolt. Knäckemackor till sig själv och lillebror. Pappas mackor fick glada gubbar och jag en skinkmacka och ett glas vatten.

- Du dricker ju vatten väldigt ofta konstaterar Meja.

Att göra kaffe hade Meja inte vågat sig på att göra. Mysigt att få sätta sig vid dukat bord.

fredag 21 september 2012

Som fisken i vattnet…

image

Varje fredag eftermiddag har Meja simskola. Ett skönt avslut på veckan. Den här gången stoppar hon ner sina simglasögon så det blir lättare att titta under vattnet.

Dagens ungdomar…

image

Så här kan det se ut i soffan. Barnen har lagt beslag på datorerna. Att se tex Noah hantera touch skärmen och vet precis hur han ska göra. Han har ärvt sin pappas intresse för teknik. Men ibland förstår inte ens han hur Noah har kommit in i vissa inställningar.

torsdag 20 september 2012

Guld är inte allt som glimmar…

DSC_4504DSC_4507image

När jag gjorde ceasardressing blev det äggvitor över.Inte hade jag lust att göra maränger utan googlade på överblivna äggvitor och fick då fram ett recept på silverkaka. Meja var snabb på att haka på att testa att baka denna kaka. Äggvitorna vispades hårt. Smör och socker vispades i en annan bytta. Mjöl, bakpulver och vaniljsocker blandades och tillsattes i smörblandningen tillsammans med mjölk och äggvitorna.

In i ugnen och ut kom den perfekta kakan. Meja hade smort formen väl så den lossade bra och vi provsmakade den till kvälls fikat.

Tummen upp fick den av alla.

En speciell dag…

 

DSC_4499

Idag kom Meja hem med en läsläxa. En kvart om dagen ska hon läsa för oss ett speciellt kapitel fram till nästa torsdag. Efter det ska hon läsa det för fröken. Både vi och fröken ska ge en kommentar på det hon läser. Varje torsdag kommer Meja få ett nytt kapitel att träna på. Mycket bra tycker jag. Kommer själv ihåg när man fick sin första riktiga läxa.

tisdag 18 september 2012

Dessa ögon…

image

Att skratta med ögonen det kan han min kille

glittrande busiga blå så man får dille

Smälter som smör av hans charm

gosiga kramar ges ofta så man blir alldeles varm

Imorgon får man se om Noah vill skratta när fotografens ska komma till förskolan. Förra årets kort såg han oerhört butter ut. 

 

måndag 17 september 2012

En pigg …en hängig

imageDSC_4493

Igår eftermiddag var Meja lite hängig och hade ont i örat. Hon bad själv om panodil och det brukar aldrig hända. Trodde mer att det trötthet berodde på att hon gick och lade sig sent hos kusinerna.  I morse vaknade Meja med feber och det blir att vabba idag för sambon åkte tidigt på morgonen.

Noah däremot är pigg som en mört när han fick lite extra sovmorgon. Han får gå iväg en stund till förskolan så storasyster har chans att vila.

söndag 16 september 2012

3 rätters med vinprovning…

DSC_0266DSC_0268imageDSC_0267

För en tid sedan fyllde Annika år och fick då 2 fina viner av oss och en kväll där vi skulle vara deras kockar. Igår lånade vi ut alla barn och tillsammans med Peter och Maria ordnade vi en tre rätters middag med amerikanskt tema. Vi startade med lite bubbel medan vi fixade till. Annika hade köpt till ett Amarone vin och ordnade vinprovning innan maten.

Förrätt: Caesarsallad

Varmrätt: Grillad hamburgare med klyftpotatis, coleslow á la Moberg och curry och

chilimajonäs

Efterrätt: Blåbärs cheesecake

Kaffe med två sorters smaksatt mörk choklad

Hela upplevelsen blev mycket uppskattad och det var riktigt roligt att ordna en helkväll och i lugn och ro kunna prata utan barnen omkring sig.

söndag 9 september 2012

I ficklampans sken…

image

Med en ficklampa kan man belysa många saker. Noah utforskar innemiljön medans jag njuter av att det är studiedag imorgon och chans att mysa med Meja och Noah.

lördag 8 september 2012

Bebis mys och trevligt sällskap

image

Idag får vi träffa nyfödde Nils. Hans mamma och pappa har längtat länge och vi är jätte glada att han är här. God mat och mycket snack kommer det också att bli.

tisdag 4 september 2012

Ballongkonster

imageimageimageimage

I den klassiska i godispåsen efter ett kalas…en ballong såklart. Med en ballong kan man ha mycket skoj. Blåsa upp, släppa den och det landar precis vart som helst. Lillebror skrattar så han kiknar. Göra olika ljud när man drar i ballongen. Mindre roligt för örat men himla skoj.

måndag 3 september 2012

En stor tös…

image

En glad tjej gick iväg idag till skolan. Hon längtar dit och det känns skönt. Med nya kängor på fötterna och väskan på ryggen.

Pappa och hon slog nog rekord i skoaffären igår. 7 minuter och tre par skor rikare blev hon. Meja visste precis vad hon ville ha. Hennes första klackskor var hon mest stolt över. Hela eftermiddagen tog Meja på sig dessa och tränade på att gå i dem. Vår lilla tös är inte så liten längre…det inser man lite varje dag.

Sifferkungen

 

image

Noahs fröken hade blivit så paff när han hade frågat om Noah kunde hitta vilka siffror som fanns på en Bamse plansch. Noah kunde alla siffror från 1-10. A piece of cake för en kille som just nu gillar siffror och hittar dem överallt i sin omgivning. Bokstäver intresserar också. Fem myror är fler än fyra elefanters alfabetsång snurrar väldigt ofta här hemma…så ofta att jag nynnar på den på jobbet och får med mig mina förskolebarn att sjunga samma sång.

söndag 2 september 2012

Att ta till vara tillfällen…

image

Igår var det en sån kväll…en kväll att ta tillvara på. Varm och solig…en sån där kväll när man inte vill gå in. Barn och vuxna ute tillsammans. Spela fotboll på gräsmattan, sparkcykla och träna på att hjula. Noah stod på ett brunnslock och sjöng och ena stunden försökte göra kullerbyttor. Dessa kvällar kan man minnas när man sitter inomhus i vinter och längtar till nästa sommar.