söndag 24 februari 2013

EN HÄRLIG DAG UTE…

DSC00356

Efter att ha varit så effektiva med att rensa i förrådet under trappan och Noah hjälpte pappa med att kasta lite skräp, så unnade vi oss att gå ut i fina vårsolen. Fåglarna kvittrade och det droppade från taken.

DSC00358DSC00360DSC00364DSC00361DSC00381DSC00387DSC00383DSC00390DSC00392

Grannflickans katt Estelle fick till och med en nypa luft. Ännu fanns det stora snöhögar att klättra och kana ner för. Noah var nöjd när han fick vara med det stora tjejerna och leka. Jag passade på att lapa lite sol mot förråds väggen. Härliga rosor på kinderna och friskluft i lungorna, bättre än så kan det inte bli.

Mina små hundvalpar…

image

Tänk att en dag få sin dröm i uppfyllelse…en egen hund. Igår fick jag helt plötsligt tre söta hundvalpar och med lite hundgodis (russin) lärde jag dem många trix. Som att spela död till exempel.

lördag 23 februari 2013

Sådan far sådan son…

image

Iklädda pikétröja båda två.

fredag 22 februari 2013

Vår tös är hemma!

20130222_16232820130222_162318

Meja kom hem efter en vecka hos mormor och Arne. Tror hon har tömt deras pysselförråd för oj så mycket saker hon hade skapat. Både pappa, jag och Noah fick presenter. I tisdags hade Meja och mormor besökt Hemslödsgården, där man fick göra armband i ull och filt. Ett sådant fick jag som Meja hade sytt själv. Pappa fick en färggrann fläta och Noah ett Chuggington tåg.

Nu är familjen fulltaliga igen!

King of pop

imageimageimage

Så här såg Noah ut i morse. Det skulle vara maskerad på förskolan och han ville vara Datto Datto alias Michael Jackson.

Today is the day!

image

En hel vecka har hon varit hos mormor. Pysslat, lagat mat, bakat och bara myst. Fått varit uppe lite senare och sovit längre på morgonen…precis som det ska vara på ett sportlov. Men idag får vi hem vår tös och ingen annan än vi är så glada.

torsdag 21 februari 2013

Bacillernas mecka bor hos oss…

Är inte barnen sjuka så är vi det eller så synkar vi det tillsammans. Kan säga att bacillerna inte har varit snälla mot vår familj den senaste tiden…tvi tvi tvi.

Nu hämtar jag kraft efter att ha drabbats av magsjuka för andra gången. Förra vecka var det Meja. Nu får det vara nog!

fredag 15 februari 2013

Med papper och penna…

image

Noah brukar dra ut nedersta låda i hallen och plocka fram rit material. Se så tjusiga O han kan göra i högra hörnet. Meja tycker att det röda ser ut som ett hjärta. Något man också ser är små kladdiga handavtryck på frysen. För vi har en driftig kille här hemma, som gärna dra fram stolen och klättrar upp för att plocka fram det han vill ha. Ibland är det lite russin, andra dagar ett sugrör. Mest öppnar han kylskåpet och står och tittar på allt tills kylskåpet börjar pipa och varna att nu har det varit öppet för länge.

Medaljör…

DSC00305

I måndags var det det årliga Hasaloppet på förskolan.

De barn som kunde stå på ett par skidor var med men alla fick medalj.

DSC00306

Enligt Noah så hade han provat. Men mest hade han åkt pulka.

En väldigt stolt kille som kom hem med sin första guldmedalj.

torsdag 14 februari 2013

Love is in the air…

DSC00308DSC00309DSC00314DSC00312

Till kvällsmat vankades våfflor bara för formen passade en dag som denna. Sen att barnen inte åt så vidare värst mycket var ju en annan femma. Vi fick det finaste kortet som Meja hade gjort innan hon blev magsjuk. De längsta och maffigaste rosorna stod sambon för,  en till alla han älskar.

Alla hjärtans dag!

imageimageimageimage

Min kärlek fick med sig en påse med favoritgodis och en hemlig lapp i morse…var passade för att hålla sig pigg i bilen till Örebro. Det väntar paket till Meja och Noah också. Stora tösen kom på att det vore bra med en egen plånbok så hon kan handla det hon vill för sina sparpengar och sedan fick det bli ett gäng färgglada snodd/hårband som man både kan bada och sporta med. Till Noah hittade jag en tuff hatt med veteranbilar på. Den blir han nog glad för när han kommer från förskolan. För idag fick han gå dit eftersom han eller inte någon av oss andra har blivit smittade.

Meja har börjat dricka lite och mår mycket bättre än igår. Då ville magen inte ha något som hon drack eller smakade på. Usch våra smala tjej behöver inte bli smalare. Hon vill inget annat än att bli frisk och kunna äta och dricka en massa.

Vad vore en dag som denna utan en bukett blommor. Dessa köpte jag när jag passade på att få lite luft igår kväll när sambon kom hem. 14 stycken rosor…13 för de år vi hittills har varit tillsammans och den 14:e för det år vi precis har påbörjat.

Önskar alla nära och kära en riktigt mysig alla hjärtans dag!

tisdag 12 februari 2013

En andra omgång…

Istället för att festa på semlor på jobbet med barnen, så blir det vabb för Meja. Magsjuka har slagit till igen…suck. Vi andra håller tummarna på att vi klarar oss denna gång. Noah är ledig för säkerhets skull…det måste få ett slut på denna bacillhärd som bara verkar gå från familj till familj.

torsdag 7 februari 2013

Fröken Guldlock…

image

- Alla killar i klassen gillar ju dig.

Det var något Meja fick höra av en tjejkompis. Lika fin på insidan som utsidan.

Vi är stolta över att vår Meja är så omtänksam och en bra kompis. Man kan inget annat än att bli glad i hela kroppen när man möts av hennes leende. Våran solstråle som lyser upp i vintermörkret.

onsdag 6 februari 2013

Fotboll!

imageimage

Så fort fotbollspyjamasen kommer på, åker fotbollen fram. Noah får investera i en Sverige dress. Ikväll spelar ju Sverige mot Argentina. Heja heja!

Annars lunkar vardagen på som vanlig både på förskola, skola och arbete. Det är inte är det långt kvar till vi tar flyget till Kap Verde och får både sol, bad och god mat. Meja fick hem sin nya baddräkt som ser ut som en tävlingssimdräkt. Barnens sommargarderob måste inspekteras ifall några kläder har blivit för små. En solhatt blir nog ett måste även för oss vuxna.

lördag 2 februari 2013

Medan solen skiner…

image20130202_131421imageimage

- Om vi är riktigt tysta kan vi höra fåglarna! säger Meja och lägger sig ner i snön och blundar.

imageimage

- Titta Noah en motorcykel! ropar Meja och klart provar han den. Men först låtsas han ta på sig en hjälm.

En härlig vinterdag med mycket solljus och lagom kalla vindar. Det behöver vi verkligen.

Ikväll vankas det första uttagningen till Melodifestivalen. Det längtar Meja till. Pappa i huset går hellre på whiskeymässan.

Nyheter i mataffären…

image

Formen är likt en jordgubben men den var alls inte lika söt.

Noah som annars älskar tomater spottade ut denna och sa blä. Vi andra ger den en 3:a av 10.

fredag 1 februari 2013

När man har sin kusin som praktikant….

DSC00274image

så kom Noah hem så här rödbrun i ansiktet. Det var så man ryggade tillbaka i hallen.

- Vem har målat dig? frågar jag undrande.

- Ida gjort, svarar Noah med ett leende.

- Vad ska du vara för djur?

- Igeltott  (igelkott)

Igelkotten fick ett ordentligt bad ska jag berätta för annars skulle allt han rört blivit härligt rödbrunt.

Kusin Ida har gjort 2 veckors praktik på Noahs förskola och alla barn har älskat henne. Såklart de har gjort det, en tjej som henne. Att hon fick Noah att vilja bli målad är beundransvärt. Still hade han inte varit när jag frågade Ida.

Själv är jag piggare idag, jag är den sista i våran familj som nu har haft magsjuka. Något som har drabbat både barn och vuxna på förskolan som jag arbetar på.