söndag 9 mars 2014

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen!

På jullovet var vi i Lofsdalen tillsammans med familjen Byströms. Det var en lång resa men det gick jättebra. Äntligen fick vi se massor med snö!

DSC02854DSC02859

Meja gick i skidskola varje dag. Hon kämpade bra och tog till den där envisheten som bara hon har.

DSC02868DSC02866DSC02882DSC02885

Ida hyrde snowboard. Tydligen är det inne att ha olika färger på skidstrumporna. Jonas och pappa tog Meja upp i stora backen en dag. Läskigt att åka sittliften som åker jättehögt upp, tyckte hon.

DSC02889DSC02881

Sanna och Jonas varvade slalomåkningen med längdskidor. Så härligt med den friska luften och sätta sig i bastun när man kom hem. Skrota runt i underställ och skidstrumpor. Sanna och jag hade förberett mat som vi tog med hemifrån och endast behövde värma och koka pasta eller potatis till. För efter en dag i backen orkar man eller rättare sagt vill inte ställa sig och laga mat. Utan bara njuta!

DSC02887DSC02888

Noah stod på skidorna och åkte kanske en meter och sa sedan : “Vill inte! Dumma skidor!”. Roligare var det att åka pulka och leka i lekparken.

DSC02871DSC02865

På nyårsafton firade vi tillsammans med Jonas syster med familj. Åt gott och hade så mysigt. Vi sände upp japanska lyktor och en fastnade i en tall. Tur den var så snöbeklädd att det inte hände någonting.

När det sedan var dags att lämna tillbaka våra skidor visade det sig att Meja hade fått ett par pjäxor i storlek 40 och i vanliga fall har gumman storlek 33. Snacka om att det var inte så lustigt att hon tyckte det var svårt. Meja hade varit så nöjd att hon inte hade frusit om fötterna. Så nu är vi bara så tvungna att åka till fjällen igen så Meja får en ny chans att lära sig åka slalom. Tror inte det blir så svårt att övertala övriga i familjen för vi hade det toppenkul!

Inga kommentarer: