söndag 18 juli 2010

Blåsiga bad & åskknallar

Fredag

imageimageDSC_1802DSC_1821DSC_1806imageimageimageimageimageimageimageimage

För Noah blev det premiär att åka båt för första gången. Han tyckte inte om att ha flytväst på sig. För oss blev det premiärtur i farfars nya båt. Den var superfin och Noah blev nöjdare när pappa ökade farten. Efter att ha lastat ur våra saker vände pappa och Meja om för att hämta Andreas, Pernilla, Olle och Elle i båthamnen. Med lite lunch i magen packade vi ihop badsakerna och lastade kärran för att bege oss till stranden. Några blåbärsstopp blev det på vägen. När vi kom fram  blåste det jättemycket att vattnet hade blivit grumligt av alla vågor. Noah låg skyddad i strandtältet medans de andra badade. En kite flygare provade vinden och han surfade riktigt fort på vågorna. Gummibåten lektes med både i vattnet och på land av barnen.

Lördag

imageimageimageimageimage

Vädret såg inte så lovande ut på förmiddagen. Barnen var sugna på att plocka blåbär men  regnet kom och åskan mullrade. En rejäl åskknall hördes nära. När solen tittade fram kände vi oss badsugna och packade matsäck och badkläder. Men det fina vädret varade inte länge så det blev att fiska istället. Trots småregn så nappade det inte. Vi ordnade skattjakt/frågesport där skatten var lördagsgodis. Lite film passade både liten och stor när vädret inte var på topp.

    Söndag

imageimageimage  

Det blev inte lika mycket blåbär denna gång. Några fästingar har vi ännu inte hittat. Men lika trevlig var det som alltid.

Inga kommentarer: