söndag 4 oktober 2009

“Det är den bästa dagen i mitt liv”

DSC_0206DSC_0215 

Meja har väntat och längtat efter att ha sitt 4-års kalas. De som ville fick klä ut sig. Meja fick öppna en av mormor och Arnes present så hon kunde ha sin nya prinsessklänning. 14 stycken barn kom. Många prinsessor, riddare och en söt liten katt. Fina presenter fick hon så hon kan pyssla, måla, pärla i massor.

DSC_0217

Glass, maränger, såser, strössel, frukt, kex och minimuffins fyllde deras magar. För en liten stund så var det alldeles tyst vid bordet för att sedan börja busa igen. Vi tog en stopp stanna musiklek för att lugna ner barnaskaran.

DSC_0225DSC_0227

När kalset började lida mot sitt slut och kalaspåsarna skulle tas fram så var de borta. Där låg istället ett brev från häxan Vårtnäsa som hade tag allt godis. För att få det tillbaka fick barnen i uppdrag att ta med saker till häxans trollsoppa. Maskar hittades i tvättmaskinen som barnen fick fiska varsin sak till soppan. Strumpa, krokodil, tacokrydda och annat smarrigt fiskade de upp och långt borta kunde man höra häxan Vårtnäsa skratta. Vi knackade på hos henne och fick komma in.

DSC_0234DSC_0236 DSC_0245DSC_0241

Häxan Vårtnäsa var i full gång med att koka ihop sin soppa. Stora ögon hade de alla några mer rädda än andra. Varje barn fick lägga sin uppfiskade sak i hennes gryta och säga sitt namn för att få sin godispåse.

Inga kommentarer: