tisdag 14 september 2010

Operationsdagen


Noah vaknade strax innan han skulle få sitt sista mål kl 03.15. Slukade flaskans innehåll och somnade om. Efter bad och att vi hade lagt på emla salva så var det dags att åka in till sjukhuset.
Där fick Noah en alldeles för stor rock och en panodilsupp. Nere vid narkos avdelning fick vi hoppa i en väldigt spacy dräkt och fick sätta på oss blåa tossor och grön mössa. Trots att det var länge sedan Noah fick mat så höll han humöret upp och charmade sjuksköterskan Frida med sitt leende.
Noah satt i mitt knä medan de satte en mask på honom och det var inte populärt att andas in den illaluktande narkosen. Själva operationen tog 1½ timma och sammanlagt fick vi vänta i 3 timmar innan vi fick se honom.

Vid uppvaket låg han i famnen på mig. Han vaknade hungrig, åt och somnade om. Eftersom allt var bra fick vi komma upp på rummet efter ca 1 timma. Han kissade som han skulle och kvicknade till ganska fort. Men när han gäspade gjorde det ont. Det syntes att det stramade när han försökte att le. Noahs armar är lätt bundna så han inte har chans att klia eller röra såret.


Noah trivs nu bäst i våra famnar och förhoppningsvis blir det hemfärd imorgon.






Inga kommentarer: