torsdag 30 juli 2009

Fynd, skyfall & marshmallows

Vilken dag vi har haft i Vingåker. Hade bunkrat upp med tunnbrödsrullar, saft, kex och russin för att ha i beredskap när energin sjönk. Meja var glad som en lärka och lekte att hon hade flyttat hemifrån. Huset var en dubbelklädställning full med kläder där hon kunde krypa in i. Hon hjälpte pappa att hitta en rock/ jacka. Pappa provade en grå och Meja tyckte den inte var snygg. Han satte på en i svart.

- Pappa, du ser ut som Philip.

- Philip?

- Prins Philip ( i Törnrosa).

Klart att pappa tog just den jackan. Hon var smakråd åt mormor också. Vår tjej säger precis vad hon tycker. Mormor kom hem med några fynd som Meja tyckte mormor var cool i. Själv blev det också några fynd som jag vart riktigt nöjd med. I fyndtältet däremot hittade jag inget. Tänkte precis gå ut när jag hittade en tuff keps bland andra mössor och halsdukar. Men den tillhörde en kille som stod bredvid. Han skrattade och sa på skoj att vi kunde deala om det. Tur att jag innan hade sagt till sambon att kepsen var tuff.

På vägen hem såg Meja något roligt på fältet:

DSC00148

- Titta mamma, de ser ut som marshmallows!

Mormor höll Meja vaken med att berätta sagor. Sedan skulle Meja rita och berätta. Ser ni vilken saga det är? 

 DSC00129 

Askungen, styvmodern och de två styvsystrarna Gabriella och Petronella.

DSC00143DSC00146

Efter ett snabbstopp på gyllene M:et så öppnade sig himmelen och regnet kom. Men ju närmare hem vi kom desto mer sol det blev.

Inga kommentarer: