onsdag 8 juli 2009

Stark lukt, The-dans & spöregn

När sambon började med målartvätten gick vi ut för det luktade så starkt. Meja ville leka med Leia och de var precis på väg till Gamla Linköping. Det skulle vara The-dans på utedansbanan till Lasse Ströms trio idag. De tyckte att vi skulle följa med så det gjorde vi. Vi hörde dragspelsmusik på lång håll. Så härligt att se de äldre dansa. En del var uppklädda med långklänning och fin hatt.

IMG_0452 IMG_0454 IMG_0444 IMG_0447 Paret till höger blev våra favoriter. Vi kallade dem Törnrosa och Prins Philip.

IMG_0450 IMG_0453

Meja och Leia dansa lite sådär på håll och var och en för sig. Det där med pardans lockade inte. Vi mammor blev uppbjudna, men tackade nej för inte kan vi det där. Jag sa på skoj att jag fick lära mig till nästa gång och fick då veta av den äldre herren att det redan var om en vecka.

IMG_0457

Vi tog en glass i på Dahlbergs café. Lillebror Isak fick smaka Mejas mjukglass.  Åskan mullrade  längre bort och vi kände några regndroppar, det var dags att bege sig hemåt. Men istället blev det en språngmarsch i ösregn.

DSC_0049DSC_0051

Vi blev dyngsura så det var bara att ta av sig allt och torka sig torr.

DSC_0053IMG_0460

Pappa var täckt av damm efter all slipning och Meja högg i och slipade hon också. Allt går bättre när man hjälps åt och pappa fick låna prinsess tiaran.

Inga kommentarer: